Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws!
Kampioenen van de eerste 25 jaar


BV De Haven heeft in de eerste 25 jaar van haar bestaan vele kampioenen mogen begroeten. Hieronder volgt een overizcht naar jaren.

1975-1976

De Haven 1 werd kampioen in de 4e Klasse Libre poule A. Het team bestond uit W. Mulders, G. Braamhaar, T. Slippers en H. Hubert. Er werden in 20 wedstrijden 116 punten vergaard.

1976-1977

De Haven 2 werd kampioen samen met Teunissen 4. Het team bestond uit J. Gest, J. ter Bekke, J. van Veen en A. Wissink

1977-1978

Michel Tijhuis Trutmans wist zich te plaatsen voor de Nationale finale Libre klein 4e Klasse. Deze finale werd georganiseerd bij BV Ruepert te Delden. Een leuk aandenken voor Michel was niet de beker maar eigenlijk meer de manier waarop hij uit zijn broek knapte. Er kon op dat moment niet verder gebiljart worden. Gelukkig was er een oplossing. De heer J. ter Laak stelde zijn broek beschikbaar en de partij kon worden hervat.

Tevens was dit het jaar van het kampioenschap van De Haven 3. Het team bestond uit M. Tijhuis Trutmans, J. Gest, J. van Veen en J. ter Bekke. Zij moesten een beslissingswedstrijd spelen tegen Teunissen 4. Met een overwinning op Teunissen en vervolgens een overwinning in de Gewestelijk voorronde's werd de plaatsing voor de Gewestelijke Kampioenschappen van Oost Nederland in Winschoten een feit. Daar werden ze uitstekend tweede.

1978-1979

De heer Marinus van Engelen werd kampioen in de 3e Klasse Libre.

1979-1980

Drie teams werden kampioen!!!

Een uniek gebeuren. De teams waren De Haven 1 in de C3, De Haven 2 in de C4 en De Haven 3 in de C4B.

1981-1982

Één kampioen telden we dat jaar. Het team De Haven 2 in de C3. Hierin speelden K. Teunissen, W. Mulders, R. Grissen en H. Groot-Wassink.

1982-1983

Geen kampioensteams dat jaar. Wel werd gepresteerd bij de PK's. De heren H. Analbers en H. Groot-Wassink wisten zich te plaatsen voor de Districtsfinale 3e Klasse Driebanden.

1991-1992

De teams De Haven 3 en De Haven 5 werden kampioen. De Haven 5 onder leiding van H. Pietersen met zijn pupillen R. Oude Groeniger, F. Leusenkamp en W. Prins sneuvelden in de gewestelijke finale. De Haven 3 plaatste zich voor de Nationale finale in Amersfoort. Dit was uniek voor BV De Haven.

Voor het eerst in de geschiedenis werd er gestreden in een Nationale finale voor teams. 9 juni 1992 was een datum om niet snel te vergeten. In een nek-aan-nek race met zinderende wedstrijden werd er geëindigd met een gelijk aantal punten. Het moyenne moest uitsluitsel geven over de Nederlands Kampioen. De Haven 3 met R. Broekman, B. Wienk, M. Meyer en J. Kollen moesten genoegen nemen met een 2e plaats. Hetgeen natuurlijk een voortreffelijke prestatie was.. De Prestatiebeker werd vervolgens uitgereikt door het Districtsbestuur.

Bij de Persoonlijke Kampioenschappen behaalde J. ter Maat de 1e plaats in de 2e Klasse Libre.

1994-1995

Het team bestaande uit H. Pietersen, H. Holsbeek, F. Harder en B. ten Voorde werden kampioen in de C5 Klasse. In de beslissingswedstrijd voor de Gewestelijke finale werd er helaas verloren.

Wat de Persoonlijke kampioenschappen betreft wist R. Oude Groeniger zich te plaatsen voor de Gewestelijke finale in de 2e Klasse Libre te Apeldoorn.
Hij moest genoegen nemen met een vierde stek.

Ongetwijfeld zullen er resultaten zijn die niet in dit rijtje voorkomen. Deze resultaten zijn zeer zeker even wardevol en onvergetelijk als deze opsomming. We moeten roeien met de riemen die we hebben, want helaas is er geen informatie in ons bezit die buiten bovengenoemde kampioenen vallen.Terug naar de vorige pagina Pagina printen